Калкулатор бременност - изчисляване на термин
Автор: Анелия Иванова | Редакция: 04.08.2023 | Категория: Полезно

Калкулатор бременност – изчисляване на термин

Открийте вълнуващия свят на бременността с нашия калкулатор бременност. Този инструмент за бременни ви дава възможност да изчислите вашия термин и гестационна седмица, помагайки ви да проследите изминатия път от началото на бременността. С нашия калкулатор за бременността по седмици и месеци, можете да следите развитието на вашето бебе и промените във вас в реално време. Това е много повече от обикновен калкулатор за бременни – това е ваш личен термин калкулатор и календар на бременността, който ви помага да планирате и да се подготвите за настъпващите промени.

Изчисляване на термин и гестационна седмица

Въведете първият ден на последният си цикъл:


Въведете средната продължителност на вашият цикъл:
   (от 22 до 45, обикновено е 28)

Въведете средната продължителност на вашата лутеална фаза:
  (от 9 до 16, обикновено е 14)

ИЗЧИСЛИ
 

 

Вероятна дата на забременяване:
Вашият термин е (очаквана дата на раждане):
Вие сте бременна в гестационна седмица:

 

Календар бременност

Календарът на бременността е чудесен начин да запознаете себе си и близките си с развитието на вашето бебе по време на бременността. Проследявайте всяка важна стъпка, от първата до последната седмица, и научете какво да очаквате по пътя. Кликнете на желаната седмица за да прочетете подробна информация за вашето бъдещо дете и за промените които настъпват във вашето тяло.


Въпроси и отговори свързани с нашият калкулатор на бременността и изчисляване на гестационна седмица и термин (дата на раждане)

 1. Как се изчислява термин на раждане?
  Термина на раждане може да изчислите като от първи ден на последната менструация прибавите 280 дни или 40 седмици. Овулацията обикновено настъпва около две седмици след първия ден на менструацията и в този период може да се зачене бебето.
 2. Защо е важно да знам датата на моя термин?
  Знанието за датата на термина е важно, за да се наблюдава растежа на бебето и да се провеждат пренатални тестове в точното време. Също така е полезно, за да се изчисли най-безопасното време за раждане и да имате информация за това в коя седмица от бременността се намирате.
 3. Колко време продължава една бременност?
  Доносената бременност продължава около 280 дни или 40 седмици. Повечето бебета се раждат между 37 и 42 седмица от бременността. Ако бебето се роди преди 37та седмица, то се счита за недоносено.
 4. Колко надежден е калкулатора на термина?
  Калкулаторът на термина е много надежден, но е важно да се има предвид, че точно датата на термина може да варира. Повечето жени раждат в рамките на две седмици преди или след очаквания термин.
 5. Мога ли да изчисля термина си, ако имам нередовен цикъл?
  Калкулаторът за изчисляване на термин може да се използва и за нередовен цикъл, като се въведе средната продължителност на менструалния цикъл. Въпреки това, ако цикълът е нередовен или варира от стандартните 28 дни, приблизителната дата на раждане може да е различна.

Заключение

Бъдещи майки, вие сте невероятни! Вашето пътешествие към майчинството е едно от най-вълнуващите и уникални преживявания, което може да бъде изпълнено както с радост и вълнение, така и с въпроси и предизвикателства. Нека нашият калкулатор за бременност да ви бъде спътник през това незабравимо пътешествие.

Използвайте го всяка седмица като инструмент, който ви дава информацията, от която се нуждаете, когато ви е нужна. Проследявайте развитието на вашето бебе, изчислявайте вашия предполагаем термин, разбирайте какви промени се случват във вас и вашия организъм по седмици и месеци.

С всяка седмица, която минава, вие сте с една стъпка по-близо до деня, в който ще се срещнете с вашето бъдещо дете.

Помнете, бременността е едно от най-магическите и уникални времена в живота на всяка жена. Това е време на промяна, растеж и ново начало. Пожелаваме ви безпроблемна бременност и здраво бебе!

Сподели какво мислиш по темата и как се чувстваш по-долу.

Comments are closed here.