Калкулатор бременност по седмици

Калкулатор бременност – изчисляване на гестационна седмица и термин

Изчислете датата на своя термин

Въведете първият ден на последният си цикъл:

Въведете средната продължителност на вашият цикъл:
(от 22 до 45, обикновено е 28)
Въведете средната продължителност на вашата лутеална фаза:
(от 9 до 16, обикновено е 14)

ИЗЧИСЛИ


Вероятна дата на забременяване:
Вашият термин е (очаквана дата на раждане):
Вие сте бременна в гестационна седмица:

Ако се чудите в коя гестационна седмица съм използвайте този уникален калкулатор за бременност по седмици и дни за изчисляване на термин, с който може да определите в коя седмица сте бременни и кога е вероятната дата на зачеване. Попълнете данните и натиснете бутона ИЗЧИСЛИ.

След като калкулирате в коя гестационна седмица сте бременни кликнете върху седмица за да прочетете какво може да се случва с вас и вашето бъдещо дете.

Бременност по седмици

Кликнете на желаната седмица за да прочетете подробна информация за вашето бъдещо дете и за промените които настъпват във вашето тяло.


Календар на бременността

След като направите изчисляване на термин с калкулатор на бременността и знаете в коя седмица сте, може да разгледате нашият календар на бременността, който ще ви помогне да разберете коя седмица на кой месец отговаря. Може да сте се объркали или да срещате затруднение в сметките – коя гестационна седмица в кой месец попада. Една от причините за това е факта че измерването в гестационни седмици започва от първият ден след датата на последният ви менструален цикъл.

От тук следва че отброяването започва от първия ден на последната менструация. През 1-ва и 2-ра седмица вие не сте бременни тъй като няма как да стане това, но докторите го изчисляват така сякаш сте. Самата бременност трае 9 месеца и започва най-често през 3-та седмица, когато сте в овулация. А след 4-та седмица, когато трябва да ви дойде следващият цикъл, а той закъснява и вие си направите тест за бременност и той е положителен вие разбирате че сте бременна, а се оказва че вече сте във втори месец 🙂

Прегледайте този опростен календар на бременността с който лесно може да разберете коя седмица кой месец отговаря и обратно. Ако искате да разберете повече за това какво се случва с вашето тяло и с вашето бъдещо дете просто кликнете на желаната седмица.

Първи триместър:

/от 1 седмица до 13 седмица/


Втори триместър:

/от 14 седмица до 26 седмица/


Трети триместър:

/от 26 седмица до раждането/


Въпроси и отговори свързани с калкулатор бременност и изчисляване дата на раждане /термин/

 1. Как се изчислява термина на раждане?
  Термина на раждане може да изчислите като от първи ден на последната менструация прибавите 280 дни или 40 седмици. Овулацията обикновено настъпва около две седмици след първия ден на менструацията и в този период може да се зачене бебето.
 2. Защо е важно да знам датата на моя термин?
  Знанието за датата на термина е важно, за да се наблюдава растежа на бебето и да се провеждат пренатални тестове в точното време. Също така е полезно, за да се изчисли най-безопасното време за раждане и да имате информация за това в коя седмица от бременността се намирате.
 3. Колко време продължава една бременност?
  Доносената бременност продължава около 280 дни или 40 седмици. Повечето бебета се раждат между 37 и 42 седмица от бременността. Ако бебето се роди преди 37та седмица, то се счита за недоносено.
 4. Колко надежден е калкулатора на термина?
  Калкулаторът на термина е много надежден, но е важно да се има предвид, че точно датата на термина може да варира. Повечето жени раждат в рамките на две седмици преди или след очаквания термин.
 5. Мога ли да изчисля термина си, ако имам нередовен цикъл?
  Калкулаторът за изчисляване на термин може да се използва и за нередовен цикъл, като се въведе средната продължителност на менструалния цикъл. Въпреки това, ако цикълът е нередовен или варира от стандартните 28 дни, приблизителната дата на раждане може да е различна.

Сподели какво мислиш по темата и как се чувстваш по-долу.

COMMENT FROM HERE

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Може да ви бъде интересно и това: