Калкулатор бременност | Изчисляване на термин и точна гестационна седмица

Автор: Анелия Иванова | Редакция: 15.05.2024 | Категория: Калкулатори
Калкулатор бременност - изчисляване на термин

С помощта на този калкулатор бременност по седмици и месеци можете лесно да изчислите вашата точна гестационна седмица, месец от бременността, приблизителна дата на термин, възраст на плода и началото на отпуск по майчинство. Просто въведете дата на последният си цикъл и неговата продължителност.

 

Калкулатор бременност 

Открийте вълнуващия свят на бременността с нашия калкулатор бременност. Този инструмент за бременни ви дава възможност да изчислите вашия термин и гестационна седмица, помагайки ви да проследите изминатия път от началото на бременността.

С нашия калкулатор за бременността по седмици и месеци, можете да следите развитието на вашето бебе и промените във вас в реално време. Това е много повече от обикновен калкулатор за бременни – това е ваш личен термин калкулатор, който ви помага да планирате и да се подготвите за настъпващите промени.

Въпроси и отговори

 1. Как да разбера в в коя гестационна седмица съм бременна?
  За да разберете в коя гестационна седмица сте бременна, въведете датата на последната менструация и продължителността на цикъла в калкулатора за бременност. Той ще изчисли текущата гестационна седмица и възрастта на плода.
 2. Как да разбера коя седмица кой месец е ?
  Имаме подробни статии за всяка една седмица в която е описано на кой месец отговаря, както и подробна информация за промените които настъпват с вас и вашето бебче.
 3. Как се изчислява термин на раждане?
  Термина на раждане може да изчислите като от първи ден на последната менструация прибавите 280 дни или 40 седмици. Овулацията обикновено настъпва около две седмици след първия ден на менструацията и в този период може да се зачене бебето.
 4. Защо е важно да знам датата на моя термин?
  Знанието за датата на термина е важно, за да се наблюдава растежа на бебето и да се провеждат пренатални тестове в точното време. Също така е полезно, за да се изчисли най-безопасното време за раждане и да имате информация за това в коя седмица от бременността се намирате.
 5. Колко време продължава една бременност?
  Доносената бременност продължава около 280 дни или 40 седмици. Повечето бебета се раждат между 37 и 42 седмица от бременността. Ако бебето се роди преди 37та седмица, то се счита за недоносено.
 6. Колко надежден е калкулатора на термина?
  Калкулаторът на термина е много надежден, но е важно да се има предвид, че точно датата на термина може да варира. Повечето жени раждат в рамките на две седмици преди или след очаквания термин.
 7. Мога ли да изчисля термина си, ако имам нередовен цикъл?
  Калкулаторът за изчисляване на термин може да се използва и за нередовен цикъл, като се въведе средната продължителност на менструалния цикъл. Въпреки това, ако цикълът е нередовен или варира от стандартните 28 дни, приблизителната дата на раждане може да е различна.

КОМЕНТИРАЙ ОТ ТУК