Калкулатор бременност по седмици

Калкулатор бременност

Ако се чудите „в коя гестационна седмица съм“ използвайте този уникален калкулатор бременност по седмици и дни за изчисляване на термин, за да определите в коя седмица сте бременни и кога е вероятната дата на зачеване. Попълнете данните и натиснете бутона ИЗЧИСЛИ.

След като калкулирате в коя гестационна седмица сте бременни кликнете върху седмица за да прочетете какво се случва с вас и вашето бъдещо дете.

Въведете първият ден на последният си цикъл (задължително)*:
(въведете във формат ММ/ДД/ГГГГ пример 12/27/2016)
Въведете средната продължителност на вашият цикъл (по избор)*:
(22 до 45) (обикновено е 28)
Въведете средната продължителност на вашата лутателна фаза (по избор)*:
(9 до 16) (обикновено е 14)

Вероятна дата на забременяване:
Вашият термин е (очаквана дата на раждане):
Вие сте бременна в гестационна седмица:

Кликнете на желаната седмица за да прочетете подробна информация за вашето бъдещо дете и за промените които настъпват във вашето тяло.


Календар на бременността

Календар на бременността ще ви помогне да разберете коя седмица на кой месец отговаря от бременността. Възможно е да сте се объркали или да срещате затруднение в сметките – коя гестационна седмица в кой месец попада. Една от причините за това е факта че измерването в гестационни седмици започва от първият ден на последният ви менструален цикъл.

От тук следва че през 1-ва и 2-ра седмица вие не сте бременни, но докторите го изчисляват така сякаш сте. Самата бременност започва най-често през 3-та седмица, когато сте в овулация. А след 4-та седмица, когато трябва да ви дойде следващият цикъл, а той закъснява и вие си направите тест за бременност и той е положителен вие разбирате че сте бременна, а се оказва че вече сте във втори месец 🙂

Прегледайте този опростен календар на бременността с който лесно може да разберете коя седмица на кой месец отговаря и обратно. Ако искате да разберете повече за това какво се случва с вашето тяло и с вашето бъдещо дете просто кликнете на желаната седмица.

Първи триместър:

/от 1 седмица до 13 седмица/


Втори триместър:

/от 14 седмица до 26 седмица/


Трети триместър:

/от 26 седмица до раждането/


Ако искате да разберете в коя гестационна седмица сте бременни или искате да разберете кога е очакваният термин разгледайте нашият калкулатор бременност по седмици и изчисляване на термин.

Сподели какво мислиш по темата и как се чувстваш по-долу.

COMMENT FROM HERE

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Може да ви бъде интересно и това: