Календар на бременността

Календар на бременността


Календар на бременността ще ви помогне да разберете коя седмица на кой месец отговаря от бременността. Възможно е да сте се объркали или да срещате затруднение в сметките – коя гестационна седмица в кой месец попада. Една от причините за това е факта че измерването в гестационни седмици започва от първият ден на последният ви менструален цикъл.

От тук следва че през 1-ва и 2-ра седмица вие не сте бременни, но докторите го изчисляват така сякаш сте. Самата бременност започва най-често през 3-та седмица, когато сте в овулация. А след 4-та седмица, когато трябва да ви дойде следващият цикъл, а той закъснява и вие си направите тест за бременност и той е положителен вие разбирате че сте бременна, а се оказва че вече сте във втори месец 🙂

Прегледайте този опростен календар на бременността с който лесно може да разберете коя седмица на кой месец отговаря и обратно. Ако искате да разберете повече за това какво се случва с вашето тяло и с вашето бъдещо дете просто кликнете на желаната седмица.

Първи триместър:

/от 1 седмица до 13 седмица/


Втори триместър:

/от 14 седмица до 26 седмица/


Трети триместър:

/от 26 седмица до раждането/


Ако искате да разберете в коя гестационна седмица сте бременни или искате да разберете кога е очакваният термин разгледайте нашият калкулатор бременност по седмици и изчисляване на термин.

Коментирай темата защото другите хора искат да чуят твоето мнение!

Сподели

КОМЕНТИРАЙ ОТ ТУК

Може да ви бъде интересно и това: